En elcykel för att bidra!

Självklart vill du vara med och bidra till vår miljö! Ett första steg kan vara hur du pendlar till jobbet eller skolan. Med en elcykel är du en god bit på väg och det blir också ett enklare sätt att ta sig till och från punkt A och punkt B när det gäller lite längre sträckor.

De flesta ser det goda i elcyklarna och man har även fått ett bidrag om man köpte en. Det gäller dock att hitta en bra leverantör som säljer de bästa modellerna. På https://www.cykloteket.se/kategorier/cyklar/elcyklar/ kan du välja och vraka mellan diverse elcykelmodeller som passar till långa och korta cykelturer.

Hur ska du tänka inför köpet?

Det finns många frågeställningar angående elcyklar och köp av dessa. Det första du bör undersöka är till vad du ska använda din elcykel, det vill säga hur långa sträckor du ska köra med den och om det bara är till pendling eller sport.

 

 Det känns som att man har superkrafter, säger Lisa Månsson, som varje dag cykelpendlar 3,5 mil tur och retur till jobbet, med gott miljösamvete.

 

Du kan välja mellan den klassiska elcykeln, hybriden eller mountainbikes som drivs av el. Den sistnämnda passar bra om du ska ut på terrängcykling i extra tuff terräng eller om du ska ut och cykla långa avstånd på svårare vägar.

Det kan också vara värt att se över batteriets och motorns placering och känna efter vad som känns bäst för dig. På vissa modeller placeras dem framme vid styret, på andra i mitten och på somliga bakpå vid pakethållaren.

Mindre utsläpp med en elcykel

Det är givet att en elcykel är en betydligt mindre miljöbov än till exempel mopeden eller bilen. Dessutom får du chans att röra på benen vilket är bra för hälsan. Förvisso bidrar batteritillverkningen med en del tveksamheter men numera ser man även över den aspekten.