Förlängd livslängd på mobilen ger bättre miljö

Vid produktionen av en ny mobiltelefon och andra teknikprodukter går det åt en stor mängd energi och naturresurser. Produktionen ger också upphov till en stor mängd avfall och bara en mobiltelefon beräknas skapa 86 kg avfall vilket gör att den negativa miljöpåverkan blir stor.

iphone sprickaGenom att förlänga livslängden på din mobiltelefon gör du med andra ord en stor miljöinsats. Ofta är det batterier eller en skärm som går sönder, vilka båda går snabbt att laga till ett bra pris. Om du behöver byta batteri i en iPhone 6 kan du snabbt få det gjort hos PhoneHero där du kan komma förbi på drop in eller boka en tid.

Laga mobilen istället för att köpa ny

Eftersom en mobiltelefon skapar 86 kg avfall vid produktionen gör du en stor miljöinsats om du ser till att skjuta upp inköpet och istället reparera din befintliga mobil. Ofta brukar batteriet bli sämre efter en viss tids användning och genom att byta ut det räcker mobilen längre. Skärmen brukar också bli repig eller få sprickor men även denna går enkelt att byta ut. Genom att regelbundet ta hand om underhållet och lära dig mer om hur din mobiltelefon fungerar förlänger du livslängden på din mobil.

Ytterligare ett bra sätt att förlänga livslängden på mobilen är att tänka igenom dina behov innan du köper en ny telefon. Behöver du en bra kamera eller använder du den främst för mobilspel? Om du köper en mobil som passar dig till punkt och pricka är chansen större att du kommer att vilja ha den kvar längre. Tänk också på att lämna din gamla mobiltelefon till återvinning när den har gjort sitt och du måste köpa en ny.

Förnya din telefon

Känslan av att köpa nya saker ger ofta en stor tillfredsställelse vilket gör att det kan vara svårt att låta bli att lockas av en ny mobil eller någon annan produkt. Om du vill få känslan av förnyelse utan att behöva köpa nytt är ett bra sätt att förnya telefonen på andra sätt. Köp ett nytt mobilskal regelbundet, byt ut skärmen så fort den blir repig eller får en spricka och byt regelbundet ut din skärmbild. Genom dessa enkla knep blir mobilen roligare och känns mer spännande och fräsch under längre tid.