Ordna hälsosam inomhusluft

Idag fokuserar vi mycket på hur våra hem ser ut, men hur är det egentligen med det vi inte ser? Luften vi andas in i våra hem påverkar oss mycket mer än vi tror. Ett dåligt inomhusklimat kan faktiskt i värsta fall leda till hälsoproblem. Läs vidare för att ta reda på hur du förebygger det.

Det finns massor av lösningar för att förbättra inomhusklimatet. En sådan som är väldigt effektiv är en AC. Du kanske bara trodde att en AC bara bidrar med att luften blir svalare under varma sommardagar, men sanningen är att den även bidrar till hälsosammare luft. AC och luftvärmepumpar hittar du hos https://20grader.se/ i många olika utföranden. Det finns dessutom en hel del mer du kan göra för att få bra luft hemma.

Se över din ventilation

Att ha en bra ventilation är mycket viktigt. En sådan ska effektivt byta ut den gamla inomhusluften mot ny och frisk luft utifrån. Sker inte det kan luften bli dålig och syrefattig. I extremfall har dålig ventilation lett till svimning, något man så klart vill undvika. Ventilationen transporterar också ut fukt och förebygger på så sätt mögel och fuktskador i hemmet. Det är med andra ord viktigt att du gör dig själv en tjänst och tar hem ett proffs som ser över hur ditt hem är ventilerat, speciellt om du bor i en äldre bostad.

Undvik dålig lukt

Dålig lukt i en bostad kan bero på en mängd olika saker. Det är förstås viktigt att du utesluter att lukten inte beror på hälsovådliga saker som till exempel mögel eftersom du då måste sanera. När det är uteslutet finns det flera sätt att eliminera lukten. Om källan till den dåliga lukten går att avlägsna är det naturligtvis det bästa. Annars finns både husmorsknep och tekniska lösningar som kan ta bort dålig lukt. Ett gammalt knep är att ställa ut skålar med ättika. Om du vill ha en mer högteknologisk lösning ger en ozonapparat god effekt på dålig lukt.

Inred med växter

En vacker lösning för att skapa ett bättre inomhusklimat är att investera i växter. De är nämligen inte bara fina att se på utan renar också inomhusluften. Några typer av plantor som är extra bra att satsa på är till exempel: Svärmorstunga, Fredskalla, Guldpalm och Gullranka.